HIILIMONOKSIDI- JA SAVUILMAISU


Bioenergialaitokset asettavat uudenlaisia haasteita palontorjunnalle

Bioenergialaitoksissa varastoidaan suuria määriä palavia polttoaineita, mistä johtuen ne ovat paloturvallisuuden kannalta erityisen haastavia kohteita. Esimerkiksi pellettisiiloissa tulipalon sammuttaminen vedellä voi olla erittäin hankalaa, sillä vesi imeytyy pelletteihin aiheuttaen niiden turpoamisen.

Atexon on suojannut lukuisia bioenergialaitoksia integroimalla erilaisia kaasu- ja savuilmaisimia kipinänilmaisujärjestelmiin. Yhdellä käyttöjärjestelmällä ja akkuvarmennuksella saadaan siten määritettyä yksi helppokäyttöinen palontorjuntajärjestelmä.


Pölyiset siilot asettavat tiukat vaatimukset häkä- ja savuilmaisimille.

Vaarallisten tilojen luokitukset asettavat haasteita laitesuunnitteluun. Mitattavalla kaasulla tulisi olla esteetön pääsy ilmaisimen elektroniikkaan, ja ilmassa leijuva pöly ei saisi sotkea ilmaisimen toimintaa. Atexon-häkäilmaisimilla on ATEX-hyväksyntä vyöhykkeelle 20, jossa on laaja käyttölämpötila-alue. Tämän ansiosta niitä on mahdollista käyttää erittäin haastavissa sääolosuhteissa. Lisäksi ilmaisimet on sertifioitu Yhdysvalloissa (UL), Kanadassa (c-UL), Etelä-Amerikassa (Inmetro) ja kansainvälisesti (IECEx).

Siilojen lisäksi häkä- ja savuilmaisimia käytetään mm. sähkölaitosten ja kaapelitunneleiden palonilmaisuun.


Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!