RATKAISUT/
LIEKINILMAISU


Atexon-liekinilmaisimet löytävät palon nopeasti kaikista avoimista ja valoisista tiloista

Atexon®-liekinilmaisimien monipuoliset ominaisuudet mahdollistavat niiden käytön haastavissa teollisuuskohteissa. Liekinilmaisimet voivat toimia joko itsenäisinä palonilmaisimina tai osana kattavampaa, esimerkiksi vesisumulla sammuttavaa palontorjuntajärjestelmää. Ne on helposti kytkettävissä myös Atexon® VR18Z -kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmään.

Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat tuotantotilat, polttoainevarastot, koneet, kuljettimien purkuaukot, kierrätyslaitokset ja lämpölaitokset.


3IR-ilmaisin reagoi herkästi ja sietää häiriöitä erinomaisesti myös erittäin likaisissa ja pölyisissä olosuhteissa

Atexonin 3IR-liekinilmaisin mittaa kolmea eri infrapunataajuuskaistaa samanaikaisesti. Matemaattisin algoritmein mitataan lisäksi liekin säteilypiikkejä ja lepatustaajuutta, joilla voidaan varmistaa turvallinen ilmaisu ja välttää väärät hälytykset.

Kolmikaistainen infrapunaliekinilmaisin toimii erinomaisesti myös haastavissa ympäristöissä. Se on paras valinta pölyisten tilojen valvontaan.

  • Herkkä ja nopea

    Atexon®-liekinilmaisimet ovat erittäin herkkiä. Ne havaitsevat 0,3 m²:n kokoisen liekin jopa 60 metrin etäisyydeltä. Monipuolinen säädettävyys, esimerkiksi ilmaisuviiveessä ja -herkkyydessä, mahdollistaa Atexon®-liekinilmaisien käytön myös sellaisissa kohteissa, joissa perinteiset liekinilmaisimet aiheuttaisivat vääriä hälytyksiä.

  • Monipuoliset liitännät

    Atexon®-liekinilmaisimet on helppo integroida esimerkiksi VR18Z-kipinänilmaisujärjestelmään tai olemassa olevaan automaatiojärjestelmään. Monipuoliset potentiaalivapaat hälytysrelelähdöt, Modbus- ja 4-20 mA:n virtalähdöt mahdollistavat ilmaisimien käytön monenlaisissa tehdasprosesseissa.

  • Laajat hyväksynnät

    Teollisuudessa ympäristöolosuhteet ovat usein likaiset ja pölyiset. Tuotantotiloissa voi olla vaarallisiksi luokiteltuja alueita, joihin vaaditaan paikallisten tai kansallisten määräysten edellyttämillä tavoilla hyväksytyt laitteet. Atexon-liekinilmaisimilla on laajat kansainväliset tyyppihyväksynnät, mukaan lukien ATEX-, IECEx- ja FM-hyväksynnät.


Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!