Räjähdysluukut

IEP Technologies -räjähdyksensuojausratkaisujen valikoima sisältää nyt myös laajalti tunnetut ja huippuluotettavat Brilex- ja HOERBIGER-räjähdysluukkutuotteet.

IEP Technologiesin kattavasta räjähdyksensuojausratkaisujen valikoimasta löydät myös Brilex- ja HOERBIGER-räjähdysluukkuratkaisut. Lisätietoja Brilex- ja HOERBIGER-tuotevalikoimasta, kuten tavanomaisista ja liekin pysäyttävistä luukuista, löydät alla olevista räjähdysluukkua kuvaavista osioista.

Asset 1

Korkealaatuiset Brilex-räjähdyspaneeliratkaisut valmistetaan tehtaallamme Brilonissa Saksassa käyttämällä huipputeknologiaa, jolla varmistetaan tuotteiden vertaansa vailla oleva laatu ja tehokkuus.

BRILEX- ja HOERBIGER-räjähdysluukkuratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman sertifioituja turvalaitteita, joilla pystyt suojaamaan tuotantoprosessisi tuhoisilta teollisilta räjähdyksiltä. Kaikkien näiden korkean suorituskyvyn omaavien turvajärjestelmien valmistusprosessit täyttävät kaikkien asianmukaisten kansainvälisten standardien ja direktiivien vaatimukset sekä useiden laadunvalvontajärjestelmien vaatimukset.

Räjähdysluukkujen käyttö

Teollisia pölyräjähdyksiä on torjuttu räjähdysluukkujen avulla jo useiden vuosikymmenten ajan, ja ne tarjoavatkin kustannustehokkaan suojausratkaisun sellaisiin laitoksiin, joissa pölyräjähdykset ovat mahdollisia. Räjähdysluukkuja valittaessa on huomioitava etenkin luukuista niiden ulkopuolelle suuntautuvan tulipallon (sekä paineen että liekin) vaikutukset ja liitännäisriskit. On erityisen tärkeää, että räjähdys johdetaan turvalliselle alueelle. Mikäli kohteeseen asennetaan räjähdysluukut, siihen tulee aina harkita myös räjähdyksen eristämisjärjestelmää, jonka avulla liekin leviämisriski laitteen putkia pitkin muihin prosessilaitteisiin pienenee.


Yleistä

IEP Technologies -räjähdysluukkutuotteet on suunniteltu etenkin teollisten pölyräjähdysten torjuntaan sekä työntekijöiden ja prosessien suojaamiseen kaikkialla maailmassa. IEP Technologies -räjähdysluukkupaneelit on suunniteltu avautumaan paineen saavuttaessa tietyn etukäteen määritellyn rajan, minkä jälkeen ne ohjaavat tulipallon ja räjähdyspaineen turvalliselle alueelle. Luukkupaneeleita on saatavilla erikokoisina ja -muotoisina sekä eri avautumispaineella varustettuina. Kohteesta riippuen sen suojaamiseen voidaan käyttää joko tasaisia, kerroksellisia tai kupolimallisia räjähdysluukkupaneeleja. Luukut sopivat kaikenlaisille räjähdysparametreille, äärimmäisen korkeista Kst-arvoista mataliin Pred-tasoihin asti. Oikein valittuina ja asennettuina räjähdysluukut tarjoavat usein helpoimman ratkaisun laitteen suojaamiseen räjähdyksiltä. Sekä tavanomaisia että liekin pysäyttäviä luukkuja käytettäessä samaan kohteeseen on ehdottomasti harkittava myös räjähdyksen eristämistä, jonka avulla voidaan pienentää liekin leviämisriskiä liitettyihin prosessilaitteisiin tai itse tehtaaseen.

Tavanomaiset ja liekin pysäyttävät räjähdysluukkuratkaisut

IEP Technologies tarjoaa kattavan valikoiman räjähdysluukkuja, joista löytyy sopiva vaihtoehto suureen määrään erilaisia kohteita. Luukkuja hyödyntävät suojausvaihtoehdot vaihtelevat tulipallon ja paineen turvalliseen tilaan johtavista tavanomaisista luukuista liekin pysäyttäviin vaihtoehtoihin. Jälkimmäiset soveltuvat myös sellaisiin tiloihin, joihin ei voi johtaa palavaa liekkiä. Tavanomaisten ja liekin pysäyttävien ratkaisujen tarkemmat tiedot löydät alta.

Räjähdysluukut


GE-räjähdysluukku (suorakulmainen tai pyöreä)

Pneumaattisella puhdistusjärjestelmällä varustettuihin, suurta alipainetta hyödyntäviin suodattimiin on yleensä asennettava sellainen räjähdysluukku, joka kestää tyhjiöpainetta ja ylipainevaihtelua pitkien ajanjaksojen ajan. Parhaiten nämä vaatimukset täyttää GE-tyyppinen räjähdysluukku. Kupolimaisen muotonsa ansiosta se kestää hyvin alipainetta ilman ylimääräisen alipaineistuksen tarvetta. Tavanomaisissa GE-luukuissa on lisäksi hyvä painepiikkitoleranssi ja integroidut laippatiivisteet.


KE-räjähdysluukku

Jos alipaine ei ylitä 60 prosenttia nimellisestä avautumispaineesta, kupolimainen luukku ei suojaa tavanomaista luukkua paremmin. Kyseisillä painearvoilla laitteeseen voidaan asentaa kupolimaisen GE-luukun sijasta myös KE-mallinen luukku. KE-luukku on erittäin kestävä, ja aerodynaamisten ominaisuuksiensa ansiosta se sopii kupolimaista luukkua paremmin esimerkiksi sykloneihin. KE-mallin vakio-ominaisuuksiin kuuluvat hyvä painepiikkitoleranssi, integroidut laippatiivisteet, ristivahvikkeet ja taitetut reunat.


KER-räjähdysluukku

KER-mallinen räjähdysluukku on täydellinen valinta kaikkiin pulverien käsittelyssä ja varastoinnissa käytettäviin laitteisiin. KER sopii kaikkiin tehdaslaitteisiin, joiden staattiset yli-/alipaineolosuhteet ovat korkeintaan 50 prosenttia nimellisestä murtopaineesta. KER-luukussa on ainutlaatuinen reunavahvistus, jonka ansiosta sen voi asentaa ilmaa erillistä ulostulolaippaa. Tämä laskee myös luukun asennuskustannuksia. KER-luukun muihin vakio-ominaisuuksiin kuuluvat taitetut reunat ja ristivahvikkeet.


Lisävarusteet

Pölyräjähdyksiltä suojaaviin luukkuratkaisuihin on tarjolla kattava määrä lisävarusteita, kuten asennusta helpottavia komponentteja sekä ohjauslaitteisiin kytkettäviä ilmaisimia. Tarkemmat tiedot kaikista lisävarusteista löydät alta.

Räjähdysluukkujen lisävarusteet.

Liekin pysäyttävät luukut


Liekin pysäyttävät EVN-luukut

Liekin pysäyttävä EVN-luukku on suunniteltu sammuttamaan poistettu tulirintama ja vapauttamaan pölyräjähdyksessä syntyvä paine. Luukkuja on saatavilla useita malleja, joissa kaikissa on paineen liekittömästi vapauttava liekinestin. Vallankumouksellisissa EVN-sarjan liekin pysäyttävissä luukuissa on kevyt venttiililevy ja alhainen avautumispaine. Räjähdyksen tapahtuessa liekin pysäyttävä luukku reagoi sekunnin murto-osassa. Räjähdyksen jälkeen venttiilin levy sulkeutuu uudelleen tiiviisti suojaten järjestelmää räjähdystä seuraavilta tulipaloilta.


Liekin pysäyttävät IV8

Liekitön IV8-räjähdyspaneeli tarjoaa räjähdyssuojausratkaisun prosessilaitteille, jotka ovat tuotantotilojen sisällä tai alueilla, joilla tavallisen räjähdyspaneelin turvallinen käyttö ei ole mahdollista. Tällaisissa tilanteissa liekitön räjähdyspaneeli on usein paras ratkaisu. Räjähdyksen sattuessa räjähdyspaneeli aukeaa ja ohjaa liekin ja räjähdyksen paineen liekinestimen läpi, mikä viilentää kuumat kaasut ja tukahduttaa liekin. IV8:ssa on ruostumattomasta teräksestä
valmistettu räjähdyspaineen kevennyspaneeli ja liekinestoverkko, jotka ovat kestävässä, hiiliteräksisessä kehyksessä. Integroitu paneelin murtumisilmaisin takaa, että tehtaan henkilökunta voi ryhtyä tarvittaviin toimiin, jos suojatussa laitteessa tapahtuu räjähdys.


Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!