Lisävarusteet

Pölyräjähdyksiltä suojaaviin luukkuratkaisuihin on tarjolla kattava määrä lisävarusteita, kuten asennusta helpottavia komponentteja sekä ohjauslaitteisiin kytkettäviä ilmaisimia. Tarkemmat tiedot kaikista lisävarusteista löydät alta.

Räjähdysluukkujen lisävarusteet.


Tiivisteet

Kaikissa levyissä on tehtaalla asennetut, integroidut laippatiivisteet. Tavanomainen materiaali on EPDM, jonka käyttölämpötila-alue on –40 °C – +120 °C. Muut saatavilla olevat vakiomateriaalit:

Valkoinen FDA-silikoni, –50 °C – +200 °C
Klinger –100 °C – +400 °C
Keraaminen –100 °C – +900 °C
Muita materiaaleja on saatavilla tilauksesta


Eristys

Eristykseen on käytetty DIN 1259 -standardin mukaista palonkestävää mineraalivillaa. Eristysmateriaali on räjähdysluukun "luukkupuolella" ja se on suojattu kevyellä, vesitiivistetyllä alumiinikuorella. Tiiviste on kiinnetty luukkuun, mikä estää sitä lentämästä pois luukun avautuessa. BRILEX-eristys ei vaikuta luukun suorituskykyyn tai tehoon millään tavalla. Suorituskykyä on testattu useilla dynaamisilla räjähdystesteillä standardointeja testaavien tahojen toimesta. Tilauksesta luukkuihin voidaan asentaa myös paksumpi tai ohuempi eristys.

BRILEX-eristetty KE.


Kiinnityskehykset

Meiltä saat myös GE- ja KE-mallien asennukseen tarvittavat ulostulolaipat. Laippojen valmistusmateriaalit: Sinkitty hiiliteräs tai ruostumaton teräs.


SE-murtumisilmaisin

Asennuksen valvomista varten voidaan asentaa SE-murtumisilmaisin. Se lähettää signaalin murtuneesta levystä, jotta tuulettimet ja kiertoventtiilit voidaan sulkea. SE-ilmaisimet asennetaan erikseen hieman asianmukaisen räjähdysluukun yläpuolelle. Näin SE-ilmaisimet on helppo sovittaa myös jo aiempiin asennuksiin. Ilmaisimia voi käyttää myös elintarviketeollisuudessa.


SE-murtumisilmaisin, HT-ilmaisin

SE-murtumisilmaisin täydennetään HT-ilmaisimella, joka sopii käytettäväksi myös kuumissa lämpötiloissa.


SE-murtumisimaisin, WIRE-ilmaisin

Toinen vaihtoehto on SE-murtumisilmaisimen WIRE-ilmaisin.

Siihen kuuluva kaapeli murtuu räjähdysluukun avautuessa. Katkeaminen aiheuttaa virtapiirin katkeamisen, jonka seurauksena laite lähettää jatkuvan ja vahvan signaalin. Signaali ilmoittaa räjähdyksestä ja katkaisee välittömästi asennuksen.


Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!