Viljojen Kauhaelevaattorit


Haaste

Kauhaelevaattoria suojaavan järjestelmän on ensinnäkin estettävä sen ylä- tai alapäässä ilmenevän humahduksen leviäminen elevaattorin jommankumman jalan kautta ympärillä sijaitseviin laitteisiin. Toiseksi on tärkeää, että sammuttamiseen käytetään ympäristöystävällistä tukahduttamisainetta, joka suojaa tehokkaasti sekä työntekijöitä että laitteita hallitsemattoman räjähdyksen aiheuttamalta tuholta.

Käyttö

X-PAC III -viljaelevaattorin suojausjärjestelmä on kustannustehokas ratkaisu, joka suojaa viljojen kauhaelevaattorit tehokkaasti räjähdysten aiheuttamilta riskeiltä. NFPA 61 -standardin, joka koskee tulipalojen ja pölyräjähdysten estämistä maatalous- ja elintarviketeollisuudessa (NFPA 61 Standard for the Prevention of Fires and Dust Explosions in Agricultural and Food Processing Facilities), mukaan räjähdyksensuojausjärjestelmät ovat sopiva ratkaisu irtonaista raakaviljaa kuljettavien viljaelevaattorien jalkojen suojaamiseksi. X-PAC III -järjestelmä on huomattavasti pelkkiä elevaattorin jalkoihin tehtäviä luukkuja parempi ratkaisu, sillä siihen kuuluu myös elevaattorin syöttökaukaloihin, purkukaukaloihin ja pölynpoistoputkiin asennettavat räjähdyksen eristävät sammuttimet. Räjähdyksen eristävät sammuttimet estävät räjähdystä etenemästä elevaattoriin liitettyihin laitteisiin, joissa se voisi aiheuttaa tuhoisia sekundääriräjähdyksiä. Tämä seikka on erityisen huomionarvoinen elevaattoreissa, jotka kuljettavat viljaa tärkeimpiin viljasiiloihin.

Kuvaus

X-PAC III -järjestelmään kuuluu EX 200TM -ohjausyksiköt sekä neljä erityyppistä laitetta, jotka on asennettu kauhaelevaattoriin. Nämä neljä laitetta ovat ilmaisin-sammutusyksikkö, sammutusyksikkö, kanavan eristysyksikkö ja sammutuksen ilmaisin. Jokaiseen laitteeseen kuuluu metallikehys, jolla se kiinnitetään kauhaelevaattoriin. Kanavan eristysyksikkö on varustettu joustavalla letkulla, jolla se kytketään pölynpoistoputkeen. Elevaattorin alku- ja loppupäät erotetaan yleensä erillisiksi suojausvyöhykkeiksi. Kun järjestelmä havaitsee humahduksen, sen ilmenemisvyöhykkeessä sijaitsevat sammuttimet syöttävät prosessiin DuPont FE-25TM -tukahduttamisainetta. Samaan aikaan EX 200 -ohjausyksikkö käynnistää prosessin sammuttamisen ja aktivoi hälytyksen.


Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!